Latest News

הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר) משיק זו השנה השלישית את קמפיין המדיה החברתית MyPropertyStory: Speak About Justice# – מאחורי כל רכוש שנגזל מסתתר סיפור

 

הקמפיין מתרחב לטיק טוק, ניצולי שואה וצעירים מדברים על עשיית צדק בגין גנבת הרכוש חסרת התקדים מיהודים ומקהילות יהודיות במהלך השואה ובעקבותיה.

(ירושלים, 27 בינואר 2022): בתאריך שבו חל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר) השיק זו השנה השלישית את קמפיין המדיה החברתית :  MyPropertyStory#

Speak About Justice שנועד לשפוך אור על גנבת הרכוש חסרת התקדים מיהודים ומקהילות יהודיות במהלך השואה ובעקבותיה. הקמפיין בן החמישה שבועות יימשך מיום חמישי 27 בינואר ועד יום ראשון 27 בפברואר.

בשנתיים האחרונות, מאות אלפי אנשים מרחבי העולם נטלו חלק בקמפיין MyPropertyStory# במדיה החברתית. הם סיפרו על חיים שהשתנו לנצח בעקבות השואה וכיצד בתיהם, אדמותיהם, עסקיהם ורכושם האישי היו קשר חזק ועוצמתי לעברם.

השנה, 77 שנים לאחר השואה, סיפוריהם יהיו תוספת רבת עוצמה לקמפיין, שמתרחב לטיק טוק ולפלטפורמות אחרות של מדיה חברתית.

"קמפיין המדיה החברתית MyPropertyStory# נחל הצלחה רבה בקרב דורות של ניצולי שואה ומשפחותיהם, וחשוב שנמשיך להגיע לדור הצעיר. הקמפיין השנה יתמקד בבני נוער המדברים על עשיית צדק בגין רכוש שנבזז על ידי הנאצים ובני בריתם בתקופת השואה ובעקבותיה. הוא ישמש תזכורת נוקבת לכך שגם 77 שנים לאחר השואה, הניצולים ובני משפחותיהם ממשיכים לחכות שייעשה עימם צדק בגין הגנבה הגדולה בהיסטוריה", אמר גדעון טיילור, יו"ר הפעולות, הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר).

MyPropertyStory# הוא קמפיין מדיה חברתית חשוב שפונה לצעירים כדי להעלות את נושא השבת רכוש מתקופת השואה ולשפוך אור על סיפוריהם של קורבנות שואה שאיבדו כל כך הרבה. עבור ניצולי השואה, השבת רכוש או פיצוי על רכוש היא עניין של צדק והגינות. זוהי הכרה בהרס משפחותיהם והזדמנות להשיב ולהתחבר מחדש לפחות לחלק קטן מהחיים ומהתרבות שנלקחו מהם שלא כדין. סיפורים אלו יבטיחו שסיפור חייהם של הניצולים לא יסולף כדי שהדורות הבאים יוכלו לשמוע את האמת וכי ניתן להשיג צדק", אמר מארק ויצמן, מנהל תפעול ראשי, הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר).

איל"ר קורא לאנשים להשתתף בקמפיין MyPropertyStory:SpeakAboutJustice# בטיק טוק. אנחנו מבקשים מהמשתתפים להעלות סיפורים, תמונות וסרטונים משלהם בפייסבוק, בטוויטר ו/או באינסטגרם בצירוף התיוג MyPropertyStory# ו- WJRORestitution@. ניתן גם להיכנס לאתר http://www.wjro.org.il/mps ולהגיע בלחיצת עכבר אחת לסרטונים, סיפורים ותמונות מרגשים של איל"ר במדיה החברתית באנגלית ובעברית. יש גם כתובת מייל כללית לכל שאלה mypropertystory@wjro.org.il

במהלך השואה, הנאצים, בני בריתם ומשתפי הפעולה שלהם שדדו באופן שיטתי מיליוני יהודים וקהילות יהודיות ברחבי אירופה מכל רכושם, לרבות את בתיהם, עסקיהם, בתי כנסת, יצירות אומנות, חפצי יודאיקה וחפצים אישיים אחרים. כל פריט ייצג זיכרון יקר מפז, אדם אהוב, ילדות שנקטעה באיבה, חיים שלמים של עשייה – דורות של היסטוריה – חיים שנגדעו. קמפיין המדיה החברתית

MyPropertyStory:SpeakAboutJustice# יעזור להעלות מודעות להשבת רכוש מתקופת השואה ולמאמצים הנמשכים להבטיח עשיית צדק עם הניצולים ובני משפחותיהם.

בין הסרטונים הנכללים בקמפיין המדיה החברתית MyPropertyStory:Speak About Justice# :

  • ד"ר טובה פרידמן, אחת הניצולות הצעירות ביותר מאושוויץ, יחד עם ביתה טניה גודמן ונכדה ארון גודמן מניו ג'רזי – משתפים את סיפורם ומה קושר אותם להיסטוריה המשפחתית. ניתן לשתף את הסרטון (ואת כל הסרטונים האחרים בקמפיין) דרך קישור זה.
  • @Holocausteducation היסטוריון שואה מציג שלושה סרטונים על השבת רכוש מתקופת השואה במטרה להביא את החינוך בנושא שואה לחיי היומיום של אנשים.
    • סיפורן של שתי האחיות התאומות מוזס מרומניה שחזרו הביתה מאושוויץ/בירקנאו ובנו חיים חדשים
    • "האישה בזהב" והסיפור שלא סופר
    • הנאצים בזזו וגנבו – מדוע חשוב לדעת את האמת
  • @thetrueadventures גדעון לב בן ה-89 מישראל שכתב במשותף את הספר  The True Adventures of Gidon Lev המתאר לא רק את קורותיו בארבע שנות הישרדותו במחנה הריכוז טרזינשטט אלא גם את חייו הארוכים, המספקים ומלאי ההרפתקאות שבאו לאחר מכן – בסרטון הוא מספר על כל מה שנגנב ממנו וממשפחתו.
  • עידו אבן חיים – צעיר מישראל – משתף סרטונים בעברית עם סיפורים של ניצולים ומדוע עלינו להמשיך לבקש צדק עבור ניצולי שואה ובני משפחותיהם לפני שיהיה מאוחר מדי.

למידע נוסף על קמפיין #MyPropertyStory בקרו: wjro.org.il/mypropertystory.

מידע רקע על פעילות מהזמן האחרון בנושא השבת רכוש מתקופת השואה

  • בשנה שעברה ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה, נחתם הסכם היסטורי בין הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר), הדוכסות הגדולה של לוקסמבורג, הקהילה היהודית של לוקסמבורג וקרן לוקסמבורג לזיכרון השואה. ההסכם מעניק כספים לניצולי שואה, מתחייב להקצות משאבים ייעודיים להנצחה, זיכרון, חינוך ומחקר בנושא השואה ועוסק בסוגיות רכוש מרכזיות. ההסכם מראה כי גם 77 שנים לאחר שהסתיימה השואה, כאשר מנהיגים מחויבים מגיעים לשולחן המשא ומתן עם הבנה עמוקה של העבר, יש תקווה לעתיד. אם נצטט מדברי ראש ממשלת לוקסמברוג קסבייר בטל בטקס החתימה: "לעולם לא מאוחר מדי לפעול. הגיעה העת להכיר בהיסטוריה שלנו ובאחריות שלנו".

ניצולים מלוקסמבורג כבר החלו לקבל תמיכה פיננסית מתכנית התשלום הישיר של לוקסמבורג.   המועד האחרון להגשת בקשות הוא 31 בינואר 2022. לפרטים נוספים על התכנית ראו כאן.

 

  • בפברואר 2021, בהתראה של יומיים בלבד, איל"ר עצר בהצלחה מכירה פומבית של רישומי קבורה יהודית יקרי ערך שנלקחו בתקופת השואה, לדרישתן של שתי קהילות יהודיות ברומניה. לאחר מכן, איל"ר התריע על כך בפני המחלקה לביטחון המולדת האמריקאית, שהחלה בחקירה נוספת. ב-22 ביולי, תובעים פדרליים אמריקאים בברוקלין הודיעו כי המחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב תפסה 17 רישומי פטירות יהודיות, כתבי יד ורשומות אחרות שנלקחו מקהילות יהודיות ברומניה, הונגריה, אוקראינה וסלובקיה במהלך מלחמת העולם השנייה. המסמכים שתפסה המחלקה לביטחון המולדת האמריקאית הם חפצים שנעלמו מקהילות יהודיות ממזרח אירופה בתקופת השואה ומהווים צעד חשוב ביותר בשימור היסטוריה של תרבות יהודית עשירה בת מאות שנים. מסמכים אלו מכילים מידע היסטורי שערכו לא יסולא בפז. מבצעי תפיסת המסמכים שולחים מסר ברור כי רכוש תרבותי שנלקח שלא כדין בתקופת השואה הוא פשע חמור שיטופל על ידי הרשויות המתאימות.

 

  • הנשיא ביידן ומזכיר המדינה בלינקן התחייבו שניהם לתת עדיפות ליישוב סוגיות של השבת רכוש מתקופת השואה. בתחילת השנה שעברה הנשיא ביידן התחייב, כי "ארצות הברית תמשיך לחתור לצדק למען ניצולי שואה ויורשיהם". במארס 2021, מזכיר המדינה בלינקן הדגיש: "מטריד ובלתי מקובל שבמדינות כה רבות עדיין לא הסתיימה עבודת השבת רכוש והשגת פיצוי על רכוש שנתפס שלא כדין במהלך השואה", והבטיח לאיל"ר כי: "אנחנו והעומדים בראש משימה זו בחו"ל נמשיך לעבוד עם מדינות כדי לעזור להן לעמוד בהתחייבויותיהן במסגרת הצהרת טרזין
  • ב-29 ביולי 2021, ציינו שנה לדו"ח פורץ הדרך "צדק היום לניצולים שלא פוצו" (JUST) שפרסמה מחלקת המדינה האמריקאית. דו"ח זה מבהיר כי מדינות אירופיות רבות לא עמדו בהתחייבויותיהן בנושא השבת נכסים מתקופת השואה. קמפיין MyPropertyStory:Speak About Justice# יעזור להעלות מודעות לנושא כדי שניצולי השואה יוכלו להשיג מידה של צדק עוד בימי חייהם.

###

 

For media inquiries please contact pr@wjro.org.il