Latest News

הממשלה הבריטית מאשררת בצורה גורפת את התמיכה בהשבת נכסי תקופת השואה בפולין

הממשלה הבריטית מאשררת בצורה גורפת  את התמיכה בהשבת נכסי תקופת השואה בפולין 

מבטיחה לבית הלורדים כי "אנו נמשיך  להעלות את הנושא באופן קבוע מול פולין"

(לונדון, אנגליה) 28 ביולי, 2020: ממשלת בריטניה אישררה אתמול בצורה חד משמעית  את תמיכתה בהשבת רכוש מתקופת השואה בפולין ובמדינות אחרות. זאת,  בתשובה לשאלה שנשאלה בבית הלורדים על ידי הברונית רות דיץ'.

בנאומו מטעם הממשלה אמר לורד אחמד מווימבלדון, שר המדינה, משרד החוץ וחבר העמים והמחלקה לפיתוח בינלאומי: "אנו בשיח שוטף עם ממשלת פולין על השבת הרכוש שנתפס במהלך הכיבוש הנאצי. השליח הבריטי לנושאים של פוסט-שואה, ידידי האציל לורד פיקלס, עובד עם ארה"ב ועם גורמים נוספים כדי לקרוא לפולין להעביר חקיקה להשבה או מתן פיצוי עבור  רכוש פרטי. " פולין היא המדינה היחידה באיחוד האירופי שטרם העבירה חקיקה מקיפה להשבה או פיצוי בגין רכוש פרטי, שנלקח במהלך השואה על ידי הנאצים ו / או שהולאם לאחר מכן על ידי הקומוניסטים. לורד אחמד הוסיף כי יעלה את נושא השבת הרכוש בפגישתו הראשונה עם שר החוץ הפולני. "אנו מברכים את ממשלת בריטניה על הנהגתה בנושא השבת רכוש מתקופת השואה ועל מחויבותה להמשיך ולהעלות את הנושא מול ממשלת פולין", אמר גדעון טיילור, יו"ר הפעולות בארגון היהודי העולמי להשבת רכוש (איל"ר). "  אנו מודים לברונית רות דיץ' וללורד פיקלס על הנהגתם בנושא זה ולכל שאר חברי בריטניה בשני בתי הפרלמנט, מכל המפלגות,  על תמיכתם הבלתי מעורערת. 75 שנים לאחר השואה, הזמן הוא קריטי  עבור הניצולים ומשפחותיהם החיים בבריטניה ובמקומות אחרים, כדי לקבל מידה קטנה של צדק." 

"זוהי הצהרה חזקה על מחויבותה של בריטניה לתמוך בניצולי שואה ובבני משפחותיהם במאבקם לצדק", אמרה מארי ואן דר זיל, נשיאת מועצת הנבחרים של יהודי בריטניה. "הממלכה המאוחדת ממלאת זה מכבר תפקיד מנהיגותי בעבודה עם שותפים בינלאומיים לעידוד יישום מלא של הצהרת טרזין. באמצעות הצגת השאלה אודות השבת רכוש מתקופת השואה בבית הלורדים, הברונית רות דיץ' סייעה בהעלאת המודעות לנושא זה." 

הברונית רות דיץ' שאלה את השאלה בעל פה: "לשאול את ממשלת הוד מלכותה איזו התקדמות נעשתה למילוי התחייבותה כאחת החתומות על הצהרת טרזין מה- 30 ביוני 2009; ואילו דיונים התקיימו  עם ממשלת פולין על השבת רכוש שהוחרם מאזרחים יהודים פולנים בתקופת הכיבוש הנאצי?" 

הברונית דיץ' ציטטה את הצהרת טרזין משנת 2009 על נכסי תקופת השואה וסוגיות קשורות, בה בריטניה ו -46 מדינות נוספות אישרו את חשיבות השבת הרכוש מתקופת השואה. בנוסף לשאלות שהעלתה הברונית דיץ', תשעה חברים נוספים בבית הלורדים , מכל המפלגות,  התייחסו לנושא. לורד פיקלס, השליח המיוחד של בריטניה לנושאים של פוסט-שואה, אמר כי "[בקרוב] נראה את פרסום תגובתה של ממשלת ארצות הברית לקונגרס ל – Just Act ("צדק היום לניצולים שלא פוצו"),  חוק המתמקד ביישום הצהרת טרזין. האם ידידי האציל יתחייב שנעבוד לצד בעלי בריתנו בארה"ב ובפולין כדי לראות כי ייעשה צדק עם משפחות קורבנות השואה שרכושם הוחרם על ידי הנאצים?" 

לורד אחמד אישר כי ממשלת בריטניה תעבוד עם ממשלת ארה"ב לאחר פרסום הדו"ח על החוק  :  "אנו ממשיכים להבטיח שפולין תעמוד בהתייחובתה כחותמת על הצהרת טרזין. נעבוד עם ארה"ב. לורדים אצילים הזכירו את 'חוק הצדק' . אנו נבחן את תוצאותיו ונעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם שותפינו. " פולין הייתה בית של הקהילה היהודית הגדולה באירופה לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה – כ -3.3 מיליון יהודים התגוררו בה – רק 10% שרדו. 

לפניות תקשורת אנא צרו קשר עם

For media inquiries please contact pr@wjro.org.il